Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (6.09.2024)

Usd/TL

Bu hafta açıklanan ABD istihdam öncü göstergeleri beklentilerin altında kalarak risk iştahının bozulmasına neden oldu. ABD istihdam piyasasında aşağı yönlü riskler artıyor, dün açıklanan ADP verisi 2021’den sonra en düşük seviyeye indi. Bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam veri seti piyasaları yön ve hareket katabilir. Güçlü sonuçlar Dolar talebinin sürmesine yol açabilir. Dolar Endeksi kritik 101 seviyesinin üzerinde kalma çabası devam ediyor. 101 seviyesi üstünde kalıcılık 102-103 seviyesi tepki hareketini destekleyebilir.

İç tarafta, dün Orta Vadeli Programı açıkladı. Programda, 2024 büyüme beklentisi bir önceki OVP’ye göre %4’ten %3,5’e revize edilirken, enflasyon beklentisi ise %33 seviyesinden %41,5 seviyesine revize edildi. Bu yılın sonu için Dolar-TL kuru tahmini 33,20 ile dikkat çekti. Sunulan OVP hedeflerine göre, maliye ve gelirler politikası kararlarının bundan sonraki süreçte dezenflasyon sürecinin desteklenmesi açısından önemli olacağını düşünüyoruz. Merkez Bankası’nın son sıkılaşmanın adımları TL talebini artırdı. Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.

Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 34,00 civarında işlem görüyor. Aşağıda 33,50 ve 33,00; yukarıda 34,50 ve 35,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!