Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (6.09.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel risk iştahı zayıf kalmaya ve ABD verilerini beklemeye devam ediyor. Borsa İstanbul’da dün para çıkışı, yabancı satışı ve momentum kaybı gördük. Bununla beraber BIST 100 endeksinde 10.000 civarındaki yatay ve sıkışık seyir devam ediyor. Endeksin günü 9.830 seviyesi üzerinde kapatması halinde BIST 100 endeksinde üst üste iki hafta hafif de olsa pozitif kapanış görmüş olacağız. Buna rağmen teknik görünümde belirgin bir iyileşme için 10.200 direncinin aşılması gerekiyor.

Günün ajandasında iki önemli başlık var. Bunlardan ilki bugün Amerika’da açıklanacak olan istihdam verileri, ikincisi piyasalar kapandıktan sonra gece saatlerinde beklenen Fitch’in Türkiye kredi notuna dair değerlendirmesi. İstihdam verileri zayıf kalabilir, Fitch’in ise Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘BB-‘ye bir kademe yükseltmesi ve kredi notu görünümünü ‘pozitif’ olarak sürdürmesi bekleniyor. Bu beklentinin önemli oranda fiyatların içinde olduğunu, yine de moral etkisinin pozitif olacağını söyleyebiliriz. 1 Kasım’da da S&P’nin Türkiye değerlendirmesi takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri düne göre hafif gevşeme ile güne 273 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11.485 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.600 ve ardından 11.715 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 11.370 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.250 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!