Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (5.09.2024)

Ons altında güçlü yükseliş sonrası düzeltme hareketi

Atlanta Fed Başkanı Bostic, yaptığı açıklamada işgücü piyasasında aksaklıklara neden olabileceği için kısıtlayıcı politika duruşunun çok uzun süre devam ettirilmemesi konusunda uyarıda bulunurken enflasyon karşısında zafer ilan etmeye henüz hazır olunmadığını söyledi. San Francisco Fed Başkanı Daly ise Fed’in işgücü piyasasını sağlıklı tutmak için faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, ancak bunun ne kadar olacağını belirlemenin artık gelen ekonomik verilere bağlı olduğunu dile getirdi. Fed’in 18 Eylül tarihli toplantısına 2 haftadan daha az bir süre kaldı. Geçtiğimiz haftalarda Fed’in bu toplantıda faiz indirimine gideceğine yönelik beklentiler güç kazanmıştı. Faiz indiriminin 25 baz puan seviyesinde mi yoksa 50 baz puan seviyesinde mi olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. Yarın açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisi başta olmak üzere önümüzdeki günlerde açıklanacak diğer veriler Fed’in bu kararında etkili olacak gibi görünüyor. Ons altında zirveden gelen düzeltme hareketi 22 günlük ortalama yakınlarından gelen tepki alımları ile karşılanırken Fed’in faiz indirimi beklentisi ons altını bir süre daha güçlü tutmaya devam edecek gibi duruyor.

Teknik Analiz: Ons altın 2532 dolar zirvesini görmesinin ardından bir düzeltme hareketine girmişti. Bu düzeltme hareketinin 22 günlük hareketli ortalama desteğinden gelen tepki alımları ile karşılandığını görüyoruz. 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2485 seviyesi altında günlük kapanış gerçekleşmediği sürece yukarı yönde oluşabilecek güçlü bir harekette 2532 dolar zirvesi aşılarak yeni zirveler test edilebilir. 22 günlük hareketli ortalama altında günlük kapanışlar gelmesi halinde ise ons altında 2450 dolar seviyesinden tepki alımları gelebilir.

Destekler: 2485 / 2471 / 2450
Dirençler: 2532 / 2550 / 2585

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!