Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (5.09.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD istihdam verileri öncesi küresel borsalarda zayıf seyir devam ediyor. Fed’in faiz indirimlerine çok yakın olması ve 18 Eylül toplantısıyla indirim sürecinin başlaması beklendiğinden, artık “iyi veri iyi piyasa, kötü veri kötü piyasa” denkleminin daha etkin olduğunu görüyoruz. Borsa İstanbul’da ise, dışarıya görece pozitif ayrışma devam ediyor, ancak dışarıdaki satışlardan yön anlamında bir farklılaşma görmüyoruz, sadece hem TL hem de döviz bazında daha sınırlı değer kayıpları ile günü kapatıyoruz.

Bugün ise, dışarıdaki zayıf görünüme karşın BIST 100 endeksinde 10 bin üzerine yönelim ve burada tutunma çabası izlenebileceğini düşünmekteyiz. Piyasa açılışı öncesi, saat 09:00’da, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek tarafından açıklanması beklenen ve 2025 – 2027 dönemine dair makro beklenti, hedef ve izlenecek politikaları içerecek olan Orta Vadeli Program (OVP) içeride günün öne çıkan başlığı. Büyüme beklentilerinde aşağı, enflasyon beklentilerinde yukarı revizyonlara bekliyoruz. Dışarıda ise, ABD özel sektör istihdam verileri, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ISM göstergeleri açıklanacak. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri düne göre hafif gevşeme ile güne 279 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11.655 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.770 ve ardından 11.900 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 11.540 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 11.420 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!