Altın Yorumları / Yapı Kredi – (4.09.2024)

Altın

Dün ABD ISM imalat Ağustos verisi (47.2) açıklandı (beklenti 47.5). ABD’de ISM yeni siparişler endeksi de 44.6 ile önceki verinin altında kaldı. Yeni siparişlerin beklenti altında kalması ekonomik endişelerin artmasına neden olurken risk iştahında azalmaya neden oldu. Piyasalarda büyüme öncü verilerine hassasiyet devam ediyor. Kötü veri, kötü fiyatlamaya sebep oluyor. Resesyon endişelerinin masada olması değerli metal ve gümüşte satış baskısı olarak karşımıza çıkıyor. Veri sonrasında altın 2.477 Usd, gümüş 27,7 seviyelerine kadar geri çekildi. Ana resimde büyük merkez bankalarının faiz indirim döngüsüne girmiş olmaları reel faizlerin düşüş kaydetmesi olarak okunabilir.

FED’in faiz indirim döngüsüne başlayacak olması para piyasalarında normalleşmeyi, Doların gücünün azalmasını sağlayabilir. Bunun yumuşak iniş senaryosu ile beslenmesi risk iştahını destekleyebilir (iyi veri = iyi piyasa). Altın 2.500 Usd seviyesi altında fiyatlamalara devam ediyor.. Zirvesinde kabaca yüzde 2,5 civarında geri çekilmiş durumda. 2.440 Usd seviyesi teknik olarak kuvvetli destek noktası. Ana resimde yukarı yön hala avantajlı.

Ons altında teknik olarak ilk etapta 2.440 Usd seviyesi üstünde 2.600 Usd seviyesine kadar yükseliş devam edebilir. Bu sabah 2.494 Usd seviyesindeki ons altında 2.477 ve 2.450 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.500 ve 2.515 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!