Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (3.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST 100 Endeksi güne 9.880 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde alıcılı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 87,6 mlr TL işlem hacmiyle ve %2,82 yükselişle, 10.110 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 90 hissede yükseliş görülürken 9 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla pozitif katkı veren hisseler AKBNK, BIMAS ve YKBNK oldu. Bankacılık endeksinde %4,65, sanayi endeksinde %1,80 yükseliş görüldü. Ons altın günü negatif tamamlarken, Avrupa piyasalarında İngiltere hariç yatayda pozitif kapanışlar görüldü.

Dün yurt içinde TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde piyasa beklentisinin (%3,2) altında %2,5 büyüdü. İstanbul Sanayi Odası ve S&P Global anket verilerine göre ise temmuz ayında 47,2 olarak ölçülen manşet PMI, ağustos ayında 47,8 seviyesine yükseldi. Yurt dışı piyasalar tarafında ise hem Almanya’da hem de Avro Bölgesi’de açıklanan İmalat PMI verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bugün ise veri akışı adına yurt içinde enflasyon ve ÜFE verileri takip edilirken, yurt dışı piyasalar tarafında ise ABD’de açıklanacak olan İmalat PMI ve inşaat harcamaları verileri izlenecek.

Bugüne hem Avrupa ve hem de ABD piyasalarının yatay başlamasını bekliyoruz. BIST100 Endeksinin ise güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerin devamında 10.300-10.400 bölgesi endeksin hedef seviyeleri olarak izlenmelidir. Gerilemelerde ise 10.000 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!