TCMB rezervleri düşüyor, endişelenelim mi?

Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Eurovizyon’da, Berlin’de tarihi zaferler yazan bir milletin efradı olarak kendi gölgemizden korkar hale geldik, ya da getirildik. Ekonomi özelinde ufacık bir olumsuz veri dahi, ana akım medya ve YouTube’da “Kıyamet günü geldiiiiii” feryatlarını yükseltiyor. Örnek? Konkordatolar. WAAAAW, ilk yedi ayda 1.800 şirket konkordato ilan etmiş. Ulan, Türkiye’de kayıtlı şirket sayısı 1 milyonun üstünde be. Türkiye’de konokordato sorunu benim gaz çıkartarak diyet yapma çözümüm kadar anlamlıdır ancak. Başka örnek? TCMB rezervleri düşüyor, bir sabah aniden döviz krizi patlayabilir. Nah patlar. Şimdi de patlamaz, kışın da, velev ki TCMB siyasi emirle gereksiz yere faiz indirmesin.

TCMB rezervlerinin 19 Ağustos’tan bu yana eridiği yalan mıdır? Haşa, %100 doğrudur. Ama, geçicidir, nedenleri büyük ölçüde bizden değil, Gelişmekte Olan Piyasalar ekosisteminin genel havasından kaynaklanır. Önemli midir? Hayır, eğer balık hafızalı değilseniz TCMB’nin çok daha düşük meblağda FX rezerve sahip olduğu 2023 seçimleri öncesinde dahi devaluasyona izin vermediğini hatırlamalısınız.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!