Dünya Piyasaları Yorumları – (3.09.2024)

Küresel piyasalarda riskten kaçış

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD verilerine odaklanırken, piyasa aktörleri haftanın ikinci işlem gününde temkinli pozisyonlar aldı.

Fed’in faiz indirimlerine ilişkin ipuçları sunabilecek ABD verileri öncesinde piyasaların riskten kaçmasıyla dolar ve Japon yeni değer kazanırken, bu sabah Asya’da hisse senetleri geriledi.

Bloomberg Dolar Endeksi %0,14 yükselişle 1.237 seviyesinden işlem görürken, Japon yeni dolara karşı %0,3 artıda.

Avustralya ve Hong Kong’da hisseler düşerken, Tokyo ve Çin anakarasındaki Borsalar karışık seyretti.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, İşçi Bayramı resmi tatilinin ardından Wall Street’in yeniden açılması öncesinde düştü.

ABD Hazine tahvilleri yatay seyretti.

Gelişmekte olan piyasalar (EM) hisse senetleri, ABD piyasasının İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalı olduğu ve likiditenin düşük olduğu Pazartesi günü Çin’deki ekonomik sıkıntılara dair yeni işaretlerle geriledi.

Güney Kore wonu, Ağustos ayı yıllık enflasyonunun 2021’den bu yana en yavaş hızda arttığını göstermesinin ardından zayıfladı.

Avustralya doları, demir cevheri fiyatlarının düşmesiyle geriledi. MSCI Gelişmekte olan Piyasa Hisse Senetleri Endeksi, Çin’de açıklanan zayıf imalat PMI verilerinin ardından Alibaba Group Holding Ltd. ve Tencent Holdings Ltd. hisseleri öncülüğünde %0,3 kayıpla kapandı.

Gelişmekte olan ülkelerin Döviz piyasalarının odağı ise Fed faiz indirimlerine ilişkin vereceği ipuçları nedeniyle ABD’de bu hafta açıklanacak istihdam verilerine çevrilmiş durumda.

Yatırımcılar, cuma günü tarım dışı istihdam verileri öncesinde ABD ekonomisinin sağlığına ilişkin ipuçları için Amerikan imalat PMI verilerine bakacak.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, piyasalar bu ay ABD’nin gevşeme döngüsüne başlamasını fiyatlıyor ve 50 baz puanlık bir indirime yaklaşık dörtte bir ihtimal veriyor.

Kaynak: Bloomberg HT

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!