Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (2.09.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın son işlem gününe alıcılı başlayan BIST 100 endeksi, günün genelinde pozitif seyrini sürdürdü ve kapanışını %0,78 artışla 9.833 seviyesinden gerçekleştirdi. Sanayi endeksi %1,45 ve bankacılık endeksi %0,22 değerlendi. Endekse dahil 75 hisse prim yaparken, 25 hisse ise geriledi. Endekse en fazla pozitif katkı sağlayan hisseler SASA, TUPRS ve FROTO oldu. Toplam işlem hacmi 85,9 mlr TL olarak gerçekleşti. Küresel piyasalar tarafında, ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, Avrupa piyasaları satış baskısıyla yatay negatif kapattı.

ABD’de takip edilen verilerden çeyreklik bazda büyüme %2,8 olan piyasa beklentilerinin üzerinde %3,0 olarak açıklanırken, kişisel gelirler %0,3 ve kişisel harcamalar %2,5 seviyelerinde gerçekleşti. Avro Bölgesi’nde ise tüketici güven endeksi -13,5 olarak kaydedilirken, yıllık tahmini enflasyon %2,2 ve işsizlik oranı %6,4 olarak açıklandı. Bugünün veri takviminde Almanya, Avro Bölgesi ve yurt içinde imalat PMI verileri izlenecek, ayrıca yurt içinde 2Ç24 büyüme verisi takip edilecek.

BIST 100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde 10.000 seviyesi kritik seviye olarak izlenmeli, aşılamaması durumunda 9.750 – 9.400 aralığına geri çekilmeleri görebiliriz.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!