Haftalık Bültenler – (2-6 Eylül 2024)

Vakıf Yatırım Haftalık Strateji Bülteni

Geçen hafta küresel piyasalarda, Dow Jones endeksi haftalık bazda %0,39 değer kazanırken, Avrupa’da gösterge endeks %0,76 değer kaybetti. ABD’de takip edilen bazı veriler şu şekildeydi; dayanıklı mal siparişleri %9,9 (beklenti: %4,0), çeyreklik bazda büyüme beklentileri aşarak %3,0, kişisel gelirler %0,3 ve kişisel harcamalar ise %2,5 seviyelerinde gerçekleşti. Avro Bölgesi’nde ise tüketici güveni -13,5, işsizlik oranı %6,5 ve aylık enflasyon %2,2 olarak açıklandı. Asya tarafında, Japonya’da işsizlik oranı ve sanayi üretimi beklentileri karşılayamazken, enflasyon aylık bazda %2,8 seviyesinde kaydedildi.

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı %1,71 değer kazancıyla 9.833 puandan tamamladı. Bankacılık endeksinde %1,39 ve sanayi endeksinde ise %1,02 artış görüldü. TCMB tarafından açıklanan verilere göre, mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanımı oranı bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak %75,4 seviyesine gerilerken, Ağustos ayında reel kesim güven endeksi 1,8 puan azalarak 98,5 seviyesine indi. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise geçen hafta yükselerek 275 seviyeleri üzerine kadar yükseldi.

Raporun tamamı için tıklayın.

Diğer Haftalık Bültenler

Anadolu Yatırım
Bizim Menkul
Halk Yatırım
Piramit Menkul
Yatırım Finansman

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!