Dolar Yorumları / Anadolu Yatırım – (2.09.2024)

USD/TL Spot

Geçtiğimiz haftaki işlemlerde volatil bir seyrin takip edildiği USD/TL’de tarihi zirve 35,66’a yükseldi. Dolar/TL’de bu seviyeden etkili olan geri çekilmeler ile işlemler 34,00 yakınlarında yatay seyretti. Kurda yukarı yönde 34,10 kısa vadeli direnç olmak üzere, 34,25 ve 34,59 kısa vadeli dirençler olarak izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 34,05 (5 günlük AO) ve 33,85 (22 günlük AO) kısa vadeli destek olarak takip edilebilir. Bu hafta yurt içinde takip edilecek büyüme ve enflasyon verileri ve Fitch’in kredi notu değerlendirmesi ile kurda dalgalı bir seyir takip edilebilir. Foreks anketi katılımcıları, Türkiye ekonomisinin 2Ç24’te %2,80 büyümesini öngörmektedir. Bir önceki çeyrekte Türkiye ekonomisinde %5,70 büyüme kaydedilmişti.

Foreks anketine katılan ekonomistlerin Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) aylık medyan tahmin yüzde 2,63, yıllık %52,50 olması yönünde bulunuyor Bloomberg HT’nin anketine göre ise Ağustos’ta enflasyonun aylık bazda yüzde 2,6; yıllık ise yüzde 52,1 seviyesinde olması bekleniyor. Ağustos ayı enflasyonu, gelecek dönem piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentilerini şekillendirmesi açısından önem arz ediyor. Dolar endeksinde (DXY) geçtiğimiz haftayı %1,01 değer kazancı ile tamamladı Geçtiğimiz hafta ABD ekonomisinde öncü büyüme verileri, güçlü bir ekonomiye işaret etti. Bu hafta ise ABD’de takip edilecek istihdam verileri, dolar endeksindeki harekete etki edebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!