Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (2.09.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın geçtiğimiz hafta 2493-2529 bandında hareket etti. 2500 doların altını test etmesine rağmen üzerinde kapanış yapan değerli madende olası geri çekilmelerde 2479 ve 2450 destekleri takip edilebilir. Öte yandan geçtiğimiz hafta tarihi zirvesine yakın seyreden ONS altında olası yükseliş eğiliminde tarihi zirve(2531) ve 2550 dirençleri takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta küresel piyasalarda odak ABD’de açıklanan kişisel tüketim harcamaları (PCE) ve büyüme verilerindeydi. Temmuz ayında PCE aylık %0,2 artış ile beklentilere paralel, yıllık %2,5 artış ile beklentilerin hafif altında açıklandı. Fed’in enflasyon fiyatlamasında yakından takip ettiği çekirdek PCE ise temmuz ayında yıllık %2,6 artışla %2,7 artış beklentilerinin hafif altında gerçekleşti. Bununla birlikte, ABD ekonomisi, 2024 yılının ikinci çeyreğinde öncül verilere göre %3,0 büyüdü. İki tahmin bir final verisi olarak açıklanan veride, 2Ç24 öncül verilerinde beklenti %2,8’de bulunuyordu.

Bu hafta ise ABD’de işgücü piyasasına dair önemli veriler takip edilecek. Fed’in faiz fiyatlaması bakımından yakından takip edilen Tarım dışı istihdamda ağustos ayı beklentisi 164bin artış görülmesi bekleniyor. Tarım dışı istihdam temmuz ayında 114bin artış ile beklentilerin oldukça altında kalarak piyasalarda resesyon endişelerini tetiklemişti. Özellikle işgücü piyasasından gelecek veriler, Fed’in politika faizinde kaç puanlık indirime gideceği konusunda beklentileri şekillendirebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!