EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (2.09.2024)

Eur/Usd

Çarşamba günü özel sektör istihdam verisi, Perşembe haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Cuma aylık tarım dışı istihdamı, işsizlik oranı, ortalama saatlik kazançlar olmak üzere ABD istihdam sektörüne dair verileri karşılayacağız. Ayrıca ISM imalat ve ISM hizmet verileri de ajanda da yer alıyor. Bir de FED’in ekonomi ekonomisinin nabzını tuttuğu Bej Kitap ise Çarşamba günü yayımlanacak. İmalat ve hizmet PMI verileri ise batıda ve doğuda ajandasında yer alıyor. Bu sabah Çin ve Japonya imalat PMI verileri açıklandı. Her ikisi de iyi geldi. Hatta Çin verisi 50 seviyesinin üzerine çıktı. AB, İngiltere, Almanya, Çin, Japonya ajandaları PMI dışında boş desek yeridir. ABD ajandası açık ara yoğun. Konu istihdam, konu FED faiz indiriminin miktarı.

Geçen hafta FED’in küçük adımla başlama ihtimali arttı. Gözler bu haftanın verilerinde. İstihdamda belirgin düşük sonuçlar alınırsa indirim miktarı 25*2’ye dönüşebilir. Ama belirgin düşüş aynı zamanda resesyon endişesine olarak okunabilir. O yüzden para piyasaları indirimi fiyatlarken, sermaye piyasaları resesyona odaklanmak durumunda kalabilir. Dolar Endeksi 101 seviyesinin üzerine çıktı. 102,7 ve 103,4 ilk direnç seviyeleri olabilir. 103,4 seviyesine kadar yükseliş tepki olarak yorumlanabilir. FED iyimserliğinin beslediği parite yükseliş yeniden aşağı salınıyor. Ana resimde FED güvercinliği konuşuluyor. Ancak bir yandan da vakit geçiyor ve ABD seçimleri yaklaşıyor. Kimin başkan olacağına dair beklentiler de fiyatlara tesir edebilir. Yani vaatler fiyatlanabilir.

Bu sabah 1,104 seviyesindeki paritede 1,10 ve 1,097 seviyeleri gün içi destek; 1,107 ve 1,112 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!