Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (2.09.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel piyasalar ABD borsalarının kapalı olacağı güne zayıf bir risk iştahıyla başlıyor. Borsa İstanbul’da geçtiğimiz Salı momentum kazanan tepki alımları Perşembe günü de devam etti, para girişi sınırlıydı ancak işlem hacmindeki artış dikkat çekici. Küresel borsalara göreceli pozitif ayrışma kısa vadede bir süre daha devam edebilir.

Günün ajandasında içeride 10:00’da borsanın açılışıyla beraber açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme verileri öne çıkıyor. İlk çeyrekte %5.7 büyüyen Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte %3 civarında büyüdüğü tahmin ediliyor. Çeyreksel bazda ise mevsimsellikten arındırılmış seride %0,5 civarında sınırlı bir daralma bekleniyor.

Büyüme verisinin ayrıntıları Borsa İstanbul açısından da takip edilecektir. Haftanın devamında Türkiye’de enflasyon verileri ve Cuma günü de piyasalar kapandıktan sonra Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesi takip edilecek. Dışarıda ise Avrupa büyüme ve enflasyon verileri ile ABD istihdam verileri öne çıkıyor. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 276 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 11.502 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.620 ve ardından 11.730 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 11.380 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.270 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!