Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (29.08.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 9.758 seviyesinden yatay başlayan BİST 100 endeksi, günün genelinde dalgalı seyir sürdürerek kapanışını %0,09 değer artışıyla 9.757 puan seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 66,1 mlr TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 38 hisse değer kazandı, 61 hisse değer kaybetti. Endekse puan bazlı en fazla pozitif etki THYAO’dan geldi. Bankacılık endeksinde %0,96 değer kaybı görülürken, sanayi endeksinde %0,28 değer artışı görüldü. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,59 ile inşaat oldu. Küresel piyasalar tarafında ABD piyasaları günü negatif tamamlarken, Avrupa piyasalarında da karışık seyir görüldü.

Dün yurt içinde, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı temmuz ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre %41,8 azalarak 7,3 mlr dolara geriledi. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi takip edilecek. Avro Bölgesi’nde tüketici güveni, Almanya’da enflasyon, ABD’de ise büyüme verisi yakından izlenecek.

Borsa İstanbul’un bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste kritik gördüğümüz 9.750 seviyesinin üzerinden gerçekleşen kapanış sonrasında yukarı hareketin hedefi 10.000 olarak takip edilmelidir. Gün içi yaşanabilecek satış baskılarında ise 9.400-9.100 aralığı destek bölgemiz olmaya devam edecektir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!