EUR/USD Paritesi Yorumları / İntegral Yatırım – (29.08.2024)

EURUSD paritesinde geri çekilme sonrası hafif toparlanma

EURUSD paritesi, gelen kar realizasyonu ile geri çekilme yaşamaya devam ediyor. Özellikle Dolar endeksindeki toparlanma hareketi EURUSD paritesini aşağı yönde etkiliyor. Öte yandan Fed yetkililerinden Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic Eylül’de faiz indirmeden önce daha fazla daha fazla kanıt olması gerektiğine işaret etti. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz indiriminin “zamanının gelmiş olabileceğini” ancak gelecek ay faiz oranlarının düşürülmesini destekleyecek ek veriler beklediğini söyledi. Bostic, “Faizleri düşürdükten sonra tekrar yükseltmek zorunda kalacağımız bir duruma düşmek istemiyorum. Dolayısıyla, eğer bir tarafta hata yapacaksam, bu sadece iniş çıkış yaşamadığımızdan emin olmak için daha uzun süre beklemek olacaktır” dedi. Yarın ise ABD Çekirdek PCE verisini bekliyor olacağız. Fed faiz indirimine kadar geçen sürede, gelen ABD verileri, faiz indirimi konusunda öngörü sunabilir.

EURUSD Teknik Analiz: EURUSD paritesi, 1.1200 seviyesinde gelen kar realizasyonu sonrası geri çekilmeye devam ediyor. Satış baskısının hissedilmeye başlandığı paritede, aşağı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 1.1040 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Öte yandan yukarı yönlü hareketliliğin tekrar yaşanması durumunda 1.12000 seviyesi direnç olarak takip edilmeye devam edilebilir.

Destekler: 1.1040 / 1.0948 / 1.0800
Dirençler: 1.1200 / 1.1248 / 1.1277

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!