EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (29.08.2024)

Eur/Usd

Hafta başından bu yana piyasa yatay seyir izledi. Haftanın son iki günü hareketlilik artabilir. Haftanın ajandasının dengesini göz önüne aldığımızda Perşembe ve Cuma günü daha ağır içeriğe sahip. Fiyatlamadaki iyimserliğin biraz azaldığını görüyoruz. Parite 1,12 iken bu sabah 1,11’e daha yakın. Bugün ABD 2. çeyrek büyüme verisi (2. okuma) açıklanacak. Ayrıca Almanya TÜFE verisini göreceğiz. Yarın FED’in önemsediği kişisel tüketim harcamaları endeksi (PCE) dikkat çekiyor. Ayrıca kişisel gelir ve harcamalar, Chicago PMI, Michigan güven; Avrupa’da ise AB TÜFE açıklanacak. Etki gücü anlamında ABD PCE verisi ilk sırada olmak üzere verilerin tamamı beklentilerden saptıkları oranda fiyatları değiştirebilirler. Ana resimde ise FED faiz indirimi bekleniyor. İndirim miktarı ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Teknik olarak Dolar Endeksi’nde 101 seviyesi önemli. Kuvvetli destek seviyenin kırılması aşağı yönlü hareketin devamını sağlayabilir. Bu sabah 100,6 ile güne-haftaya başlıyoruz. Parite 1,10 seviyesini taban yapma çalışmasını tamamladıktan sonra 1,11 seviyelerinin üstünde tutunma çabasında. Bu sabah 1,113 seviyesindeki paritede 1,11 ve 1,107 seviyeleri gün içi destek; 1,116 ve 1,12 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün paritede yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!