Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (28.08.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 9.562 seviyesinden yatay bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, günü %1,91 yükselişle 9.749 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 76,3 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler TCELL, THYAO ve BIMAS oldu. Bankacılık endeksinde %1,4 yükseliş görüldü, holding endeksi %1,1 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran iletişim, en çok kaybettiren ise madencilik sektörü oldu. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa borsalarında çoğunlukla pozitif kapanışlar görüldü.

Dün küresel piyasalarda açıklanan verilere göre Almanya ekonomisi bir önceki çeyreğe göre %0,1 küçülürken, ABD’de CB tüketici güven endeksi ağustos ayında beklentileri aştı. Bugün yurt içi ve yurt dışı piyasalarda veri akışı oldukça sakin olacak, içeride dış ticaret dengesi verilerini takip edeceğiz.

Avrupa ve ABD piyasalarının bugün yatay başlaması bekleniyor, BIST 100 tarafından ise hafif alıcılı açılış bekliyoruz. Dün kritik gördüğümüz 9.750 seviyelerinden günü tamamlayan endekste, bu seviye üzeri kapanışlar görülmesi, yükselişin devamına adına pozitif olacaktır. 10.000 yükselişlerde ilk hedef konumunda. Satış baskısının geri gelmesi halinde ise endekste 9.400-9.100 aralığı destek bölgemiz olarak izlenecektir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!