Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (28.08.2024)

Usd/TL

Bu hafta açıklanması beklenen ABD büyüme ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi verileri önemli başlıklar olarak takip ediliyor. Büyümenin beklenenden iyi durumda olması resesyon korkularının azalmasına ‘yumuşak iniş’ senaryosunun kuvvetlenmesine neden olabilir. İç tarafta, TCMB’nin 20 Ağustos günü gerçekleştirdiği TCMB faiz kararı toplantısının özetini yayımlandı. Toplantı özetinde aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun süreceği vurgulandı.

Para politikasındaki şahinliğin maliye politikasında da eşleniğinin görülmesi TL üzerindeki baskıyı azaltabilir. Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor. Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 34,06 civarında işlem görüyor. Aşağıda 33,50 ve 33,00; yukarıda 34,50 ve 35,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!