Altın Yorumları / Ziraat FX – (27.08.2024)

XAU/USD

Fed’in faiz indirim patikasına yönelik beklentilere göre fiyatlanmaya devam eden Ons Altın’da, makro veriler ve jeopolitik gelişmeler de önemini koruyor. Dün, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, geçtiğimiz hafta Jackson Hole Sempozyumu’nda gerçekleştirilen Fed Başkanı Powell’ın konuşmasını destekleyici nitelikte demeçler verdi ve politikayı ayarlama zamanının geldiğine değindi. Ek olarak, piyasalarda eylül ayında faiz indirimine gidileceği yönündeki beklentiler gücünü korurken, diğer taraftan indirimin boyutuna yönelik beklentiler de piyasalarda etkisini sürdürüyor.

Öte yandan, bu hafta açıklanacak ABD PCE ve büyüme verileri değerli maden fiyatlamalarında etkili olabilir. Fiyatlamalar tarafına baktığımızda, bu sabah yatay bir görünümle güne başlayan değerli madende, 2.530-2.550 seviyeleri gün içi sıralı dirençler olarak öne çıkarken, 2.485-2.470 seviyeleri destek konumunda.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!