Haftalık Hisse Önerileri / Tacirler Yatırım – (26-30 Ağustos 2024)

Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

Fed Başkanı Powell’ın enflasyonda gerilemenin faiz indirme eşiğine uygun olduğu, istihdam tarafının desteğe ihtiyacı olabileceği ve para politikasında değişim zamanının geldiği yönündeki mesajları, 18 Eylül Fed toplantısından faiz indirim beklentilerini güçlendirdi. Piyasalar, takip eden bir yıl boyunca da, Fed’in her toplantıda faiz indirmesini bekliyor. Bu beklentiler, Cuma günü ABD ve Avrupa borsalarına alım getirdi, ancak bu sabah momentum kaybı var.

Borsa İstanbul’da ise, Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek’in istifa edeceği söylentileri BIST’e satış getirdi, ancak akşam saatlerinde Şimşek tarafından bu söylentiler yalanlandı; SPK ise söylentileri yayanlar için soruşturma başlattığını duyurdu. İstifa söylentilerinin kesin bir dille yalanlanması nedeniyle, BIST’te bu sabah tepki alımları bekliyoruz. Bununla beraber, hafta sonu İsrail – Lübnan arasında artan tansiyon ve BIST’te teknik görünümdeki bozulma nedeniyle tepki alımlarının zayıf kalabileceğini düşünüyoruz.

BIST 100 endeksi için 9.700 / 9.750 bandı ilk direnç aralığı olarak izlenebilir. Ancak, kalıcı bir rahatlama için 10.250 / 10.450 bandının aşılması gerekiyor. Günün ajandası sakin. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 266 baz puandan başlıyor.

Kaynak: Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Analiz Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!