Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (26.08.2024)

Ons altın Jackson Hole sonrası zirve yakınlarında seyrediyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yaptığı konuşmada enflasyonun neredeyse yenik düşmesi ve istihdam piyasasının soğuması ile birlikte Fed’in 23 yılın en yüksek seviyesinde bulunan temel faiz oranını düşürmeye hazır olduğunu söyledi. Powell’ın açıklamaları sonrası yeni haftanın ilk işlem gününde ons altın zirve seviyelerine yakın işlem görüyor. ABD seçimleri yaklaşırken başa baş rekabet devam ediyor. ABD’nin mevcut Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris’in seçim kampanyası için aday olduğu 21 Temmuz tarihinden bu yana 540 milyon dolar bağış toplandı. ABD’deki seçim yarışına bağımsız aday olarak katılan Robert F. Kennedy ise seçimin sonucunu belirlemesi muhtemel 10 eyalette adını oy pusulasından çıkaracağını ve Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’ı destekleyeceğini açıkladı. ABD tarafında ilerleyen haftalarda seçimlerin yaklaşması nedeni ile gündemdeki yeri daha da önemli hale gelecek. ABD seçimlerini yakından takip ediyor olacağız. Powell’ın konuşmasında Fed’in Eylül’de faiz indirimine gideceğine yönelik verdiği önemli sinyaller ons altındaki güçlü duruşu desteklemiş görünüyor.

Teknik Analiz: Ons altın geçtiğimiz hafta 2432 seviyesini görerek rekor tazelemişti. Rekor seviyelerden gelen kar realizasyonu ile ons altın 2471 seviyesine kadar geri çekilmiş olsa da bu seviyeden güçlü bir tepki alarak kendini yeniden 2500 seviyesinin üzerine attı ve bu seviye üzerinde işlem görmeye devam ediyor. İlerleyen günlerde ons altın 2483 seviyesinin üzerinde kalmakta ısrarcı olmaya devam ederse 2432 zirvesini tekrar test edebilir. Olası bir düzeltmede 2483 seviyesinin altında günlük kapanışlarının gelmesi durumunda ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2452 dolar seviyesine kadar satışlar sürebilir.

Destekler: 2483 / 2471 / 2452
Dirençler: 2532 / 2550 / 2586

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!