Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (26.08.2024)

Usd/TL

FED faiz indirimine sayılı günler kaldığının netleşmesi para piyasaların ‘normalleşmesini’ sağlıyor. FED sıkılığının azalacak olması Dolar talebinin zayıflamasını beraberinde getiriyor. ABD para biriminin 6 büyük para birimi karşısındaki gücünü değerini gösteren Dolar Endeksi kritik 101 destek seviyesinin de altına inmeyi test ediyor. Bugünlerde gördüğümüz zayıflık yine makro verilere bağlı oluşacak para politikası değişikliklerinde olacak. FED, ECB, BOE, BOJ… nasıl bir yol izleyecekleri para birimlerinin dengesini etkileyecek. Bu hafta veri trafiği yoğun. ABD veri trafiği yine gündemi belirleyebilir.

İç tarafta, TL birkaç hafta öncesine göre biraz daha zayıf. Ağustos ayındaki yüzde 2,5 civarında değer kaybı söz konusu. Haziran, Temmuz aylarındaki toplam kayba yaklaştı (yaklaşık yüzde 2,9). Kayıpta hızlanma kendini besleyen bir iç devinimi beraberinde getiriyor. Para politikasındaki şahinliğin maliye politikasında da eşleniğinin görülmesi TL üzerindeki baskıyı azaltabilir. Kurlarda sınırlı yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor. Kurda ılımlı yukarı eğilim devam ediyor. Bu sabah 33,96 civarında işlem görüyor. Aşağıda 33,50 ve 33,00; yukarıda 34,00 ve 34,50 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!