Dolar Yorumları / Anadolu Yatırım – (26.08.2024)

USD/TL Spot

Dolar/TL geçtiğimiz hafta 33,6726-34,0091 bant aralığında hareket ederek haftayı %0,87 değer kazancı ile tamamladı. Cuma günkü işlemlerde tarihi zirvenin 34,00’e yükseldiği kurda, 33,90 ve üzerinde tutunmalar ile yukarı yönde 34,10 ve 34,15 dirençleri izlenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 33,91 (5 günlük AO) ve 33,64 (22 günlük AO) kısa vadeli destek olarak takip edilebilir. Yurt içinde geçtiğimiz TCMB faiz oranı kararı takip edildi. Merkez Bankası politika faizini ağustos ayında beklentiler doğrultusunda %50’de sabit bıraktı. Karar metninde Temmuz ayı enflasyonunun önceki aya göre sınırlı yükseliş kaydettiğini, üçüncü çeyreğe ilişkin göstergelerin de yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret ettiği belirtildi.

Metinde hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılıkla birlikte hizmet enflasyonunda iyileşmenin gecikmeli olacağı değerlendirilirken, beklentilerin ve jeopolitik gelişmelerin enflasyonist riskleri canlı tuttuğu da vurgulandı. Bu hafta karara ilişkin toplantı özetinde, para politikasına ilişkin mesajlar takip edilecek. Geçtiğimiz hafta azalan resesyon endişeleri ile son sekiz ayın en düşük seviyelerindeki seyrin takip edildiği dolar endeksinde (DXY) haftalık %0,19 değer kaybı gerçekleşti. DXY’da olası geri çekilmelerde 100,25 ve 100,00 destek olarak izlenebilir. Yukarı yönde 101,17 (5 günlük AO) üzerinde tutunmalar ile kısa vadeli yön pozitif seyredebilir. Bu hafta ABD’de takip edilecek öncü büyüme ve çekirdek PCE verileri, dolar endeksindeki seyir konusunda etkili olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!