EUR/USD Paritesi Yorumları / Anadolu Yatırım – (26.08.2024)

EURO/USD Paritesi

EUR/USD’da geçtiğimiz hafta işlemler 1,1023-1,1204 bandında gerçekleşti. Paritede haftalık kazanç %1,50 oldu. Haftayı 1,12 seviyesine yakın kapatan paritede bu seviyede kısa vadeli geri çekilmeler görülebilir, ancak yükselişin devamı halinde 1,1230 ve 1,1250 dirençleri korunmaktadır. Olası geri çekilmelerde ise 1,1150 kısa vadede destek olarak görülebilirken, 1,11 ve 1,1070 destek bölgeleri de takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta Euro Bölgesi’nde Temmuz ayı final verilerinde TÜFE’nin aylık bazda artış göstermezken, yıllık bazda %2,6 artarak beklentilere paralel açıklandı.

ABD’de ise Fed başkanı Powell, Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmasında faiz politikasında düzenleme yapmanın zamanının geldiğini belirterek, önümüzdeki verilerin indirimin hızını ve miktarını belirleyeceğini vurguladı. ABD’de bu hafta Temmuz ayında Fed’in faiz indirimleri açısından yakından takip ettiği çekirdek PCE’de beklenti aylık %0,2 artış görüleceği yönündedir. Euro Bölgesi’nde ise takip edilecek olan ağustos ayı öncül verilerinde beklentiler TÜFE’de yıllık bazda %2,3 artış olacağı yönünde bulunurken, ECB’nin faiz indirimi kararlarında yakından takip ettiği çekirdek TÜFE’de beklenti yıllık %2,8 artış olacağı yönünde. Beklentilerin üzerinde gelecek bir veri seti, paritenin yönünde değişikliğe sebep olabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!