Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (26.08.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2470-2531 bandında hareket etti. ONS altında haftalık kazanç %0,19 oldu. Geçtiğimiz hafta iki kez tarihi zirvesini yeni seviyelere taşıyan değerli maden haftayı 2500 dolar üzerinde kapattı. Bu seviye üzerinde geçtiğimiz hafta test ettiği tarihi zirvesi 2531 ve 2550 dirençleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde 2500 dolar seviyesi önemli bir destek olarak görülebilir, bu seviyenin altında ise 2470 ve 2450 destekleri korunmaktadır. Geçtiğimiz hafta ABD’de Fed başkanı Powell, Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmasında faiz politikasında düzenleme yapmanın zamanının geldiğini belirterek, önümüzdeki verilerin indirimin hızını ve miktarını belirleyeceğini vurguladı. Öte yandan Ağustos ayı öncül PMI verilerinde bileşik PMI 54,1 puanda 53,5 puan beklentilerinin üzerinde, hizmet PMI 55,2 puanda 54,0 beklentilerinin üzerinde, imalat PMI ise 48,0 puanda 49,5 beklentilerinin altında kaydedildi.

ABD’de 12 – 16 Ağustos haftasında işsizlik başvuruları 232bin kişi artış ile beklentilere paralel artış gösterdi. Bu hafta odak temmuz ayı çekirdek kişisel tüketim harcamaları(PCE) verilerinde olacak. Temmuz ayında Fed’in faiz indirimleri açısından yakından takip ettiği çekirdek PCE’de beklenti aylık %0,2 artış görüleceği yönündedir. Takip edilecek olan bir diğer veride 2Ç24 dönemine ilişkin büyüme verilerinin ikinci tahmininde ABD ekonomisinin çeyreklik bazda %2,80 büyüme kaydetmesi bekleniyor. Beklentilerin altında bir veri seti daha hızlı bir faiz indirimi patikası yönünde beklentileri arttırarak değerli madende yükselişi destekleyebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!