Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (23.08.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 9.979 seviyesinden pozitif başlayan BİST 100 endeksi, günün genelinde dalgalı seyir sürdürerek kapanışını %0,17 değer artışıyla 9.921 puan seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 84,8 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en fazla pozitif etki YKBNK ve BIMAS’tan geldi. Bankacılık endeksinde %1,42 değer artışı görüldü. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %3,80 ile madencilik oldu. Küresel piyasalar tarafında ABD piyasaları günü negatif tamamlarken, Avrupa piyasalarında karışık seyir görüldü.

Yurt içinde TÜİK ve TCMB işbirliği ile yapılan açıklamaya göre ağustos ayında tüketici güven endeksi bir önceki aya göre %0,6 artarak 76,4 oldu. Küresel piyasalarda takip edilen imalat PMI verileri, ABD’de 48, Almanya’da 42,1 ve Avro Bölgesi’nde 45,6 ile beklentilerin altında açıklandı. Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi, ağustosta geçen aya göre 0,4 puan azalarak -13,4’e geriledi. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 232 bin artış göstererek beklentilere paralel gerçekleşti. Bugün yurt içinde veri akışı sakin, yurt dışında ise dün başlayan Jackson Hole toplantıları devam ederken, piyasalar Fed Başkanı Powell’ın yapacağı konuşmada, özellikle faiz politikalarına dair ipuçlarına odaklanacak.

Yurt dışı piyasalarda bu sabah pozitif hava hakim, Avrupa ve ABD piyasalarının güne alımlarla başlaması bekleniyor. BIST 100 endeksinde de alıcılı açılış görebiliriz. 10.000 seviyeleri üzerinde tutunmakta zorlanan endekste bugün de hedef 10.000-10.100 aralığı olacaktır. 10.000 üzeri kapanış görmediğimiz sürece yukarı hareketlere temkinli yaklaşılmalı, gerilemelerde ise 9.700 seviyelerinin korunması beklenmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!