Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (23.08.2024)

Ons altında yeni zirve sonrası düzeltme hareketi

ABD’nin mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokratik Ulusal Kongre’nin son gününde Demokrat Parti’nin başkan adaylığını resmen kabul etti. Bugün dünyada gözler Jackson Hole Toplantılarında olacak. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey’nin yapacağı konuşmaları yakından takip ediyor olacağız. Her yıl ABD’nin Wyoming eyaletinde düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu, Fed Başkanı Jerome Powell açısından, Fed’in gelecek döneme yönelik düşünceleri konusunda finansal piyasaları bilgilendirebileceği küresel bir platform olması nedeni ile büyük önem taşıyor. Powell’ın Jackson Hole Toplantısı’nın açılışında yapacağı konuşmada Eylül ayında Fed’in faiz indirimine başlayacağına destek verir nitelikte güçlü sinyaller vermesi bekleniyor. Jackson Hole Toplantısı öncesi ons altında zirveden bir miktar geri çekilme yaşansa da güçlü seyir devam ediyor.

Teknik Analiz: Ons altın bu hafta 2432 seviyesini görerek rekor tazelemişti. Zirveden gelen düzeltme hareketi ile 2483 desteği kırılsa da 2471 seviyesinden gelen tepki alımları ile ons altın kendini tekrar 2483 seviyesinin üzerine atmayı başardı. Ons altın 2483 seviyesi üzerinde tutunmakta ısrarcı olmaya devam ederse 2532 zirvesini tekrar test edebilir. 2483 seviyesinin altında gün sonu kapanışlarının gerçekleşmesi halinde ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2444 dolar seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

Destekler: 2483 / 2471 / 2444
Dirençler: 2532 / 2550 / 2586

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!