Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (23.08.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel risk iştahı, bu sabah Japonya’da açıklanan ve manşet rakamda beklentileri aşan enflasyon verileri sonrası karışık bir görünüm sergiliyor. Diğer yandan, ABD’de Jackson Hole Sempozyumu’nda TSİ 17:00’de Fed Başkanı Jerome Powell’ın vereceği mesajlara kilitlenen bir piyasa ortamı içindeyiz. Bu nedenle, Borsa İstanbul’da bu sabah hafif pozitif açılış beklemekle beraber sonrasında sıkışık seyrin devamını bekliyoruz. Üç haftadır 9.700 – 10.200 bandında yatay bir seyir izleyen BIST’te, işlem marjı giderek daralıyor.

Yakın zaman için görünen ajandada, Jackson Hole’da verilebilecek mesajlar dışında Borsa İstanbul’u hareketlendirebilecek ve bir yöne belirgin yönelim getirebilecek bir başlık yok. Bu nedenle, bu akşam Powell’dan heyecan yaratacak mesajlar alınmaması durumunda BIST’te sıkışık seyrin devamını bekleriz. Günün makro veri takvimi sakin. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 270 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ağustos ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.968 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.080 ve ardından 11.200 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.860 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.750 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!