EUR/USD Paritesi Yorumları / Anadolu Yatırım – (22.08.2024)

EURO/USD Paritesi

EUR/USD’da dün işlemler 1,1110-1,1176 bandında gerçekleşti. Paritede yükseliş eğilimi 1,11 üzerinde devam etmektedir. Trendin devamı halinde 1,1200 ve 1,1230 dirençleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde 1,11 bir destek seviyesi olarak görülebilirken, bu seviyenin altında geri çekilmeler 1,10 ve 1,0950 seviyesine kadar devam edebilir. Dün ABD’de temmuz ayında yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda işe alımların yavaşladığını ve işsizliğin arttığını ancak hala düşük seviyelerde olduğunu belirten komite, enflasyon artışının da yavaşladığını ancak hala yüksek olduğunu belirtti.

Komite ayrıca uzun vadede %2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşmakla ilgili risklerin dengelendiğini belirterek, verilere bağlı karar vermeye devam edeceğini de vurguladı. Bugün her iki bölgede de S&P bileşik, hizmet ve imalat PMI ağustos öncül verileri takip edilecek. Euro Bölgesi’nde S&P Global tarafından açıklanan PMI verilerinde hizmet PMI’ın 51,9’dan 51,7’ye ; imalat PMI’ın 45,8’den 45,7’e gerilemesi bekleniyor. ABD’de ise hizmet PMI’ın 55,0’dan 54,0’a gerilemesi, imalat PMI’ın ise 49,6’dan 49,8’e yükselmesi beklenmektedir. Bugün ayrıca ABD’de başlayacak olan Jackson Hole sempozyumunda özellikle faiz politikasıyla ilgili mesajlar paritede yükseliş trendini destekleyebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!