Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (22.08.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2494-2520 bandında hareket etti. 2500 üzerinde teknik görünümün pozitif seyrettiği değerli madende yeni tarihi zirve(2531) ve 2550 hedefleri korunmaktadır. 2500 seviyesi altında kapanışlar ile satış baskısında artış gözlenebilirken, 2470 ve 2450 dolar destekleri de takip edilebilir. Dün ABD’de temmuz ayında yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda işe alımların yavaşladığını ve işsizliğin arttığını ancak hala düşük seviyelerde olduğunu belirten komite, enflasyon artışının da yavaşladığını ancak hala yüksek olduğunu belirtti. Komite ayrıca uzun vadede %2 enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşmakla ilgili risklerin dengelendiğini belirterek, verilere bağlı karar vermeye devam edeceğini de vurguladı.

Bugün veri gündeminde ABD’de hizmet PMI’ın 55,0’dan 54,0’a gerilemesi, imalat PMI’ın ise 49,6’dan 49,8’e yükselmesi beklenmektedir. Ayrıca 12-16 Ağustos haftasına ilişkin işsizlik başvurularının 233bin olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak gündemin odağında her yıl gerçekleştirilen Jackson Hole sempozyumu olacak. Özellikle Fed başkanı Powell’ın faiz politikasıyla ilgili vereceği mesajlar, değerli madenin yönüne etki edebilir. ABD’de ise hizmet PMI’ın 55,0’dan 54,0’a gerilemesi, imalat PMI’ın ise 49,6’dan 49,8’e yükselmesi beklenmektedir. Bugün ayrıca ABD’de gerçekleştirilecek Jackson Hole sempozyumunda özellikle faiz politikasıyla ilgili mesajlar paritede yükseliş trendini destekleyebilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!