THYAO Analizi: ABD’de mortgage faizleri düştü

ABD’de 30 yıllık konut kredisi faiz oranları geçen hafta yüzde 6,54’ten yüzde 6,50’ye geriledi. Aynı dönemde, konut kredisi başvuruları da yüzde 10,1 azaldı.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, 16 Ağustos ile sona eren haftada konut satın alma başvuruları yüzde 5 ve yeniden finansman başvuruları yüzde 15 düştü.

Uzmanlar, son birkaç haftadaki finansal piyasalardaki dalgalanmaların ardından, hem faiz oranlarında hem de başvuru sayılarında istikrar sağlandığını ve bunun da faizlerin düşmesine yol açtığını belirtti.

Konut satışlarındaki yavaşlama, artan stok seviyeleri nedeniyle potansiyel alıcıların daha seçici davranmasından kaynaklanıyor. Buna rağmen, daha düşük faiz oranları, alıcıların daha fazla seçenek bulmasına olanak sağlıyor.

Ekonomik takvim, kârlı ticaret stratejileri geliştirmek için nasıl okunacağını öğrenmek gerekir. Dolar Endeksi, döviz piyasasında önemli bir metriktir ve işlev kararlarınızı etkileyebilir. Hisse Tarama Aracı, işlem stratejinizi geliştirmek için etkin bir şekilde kullanılabilir.

Grafik TradingView’den

THYAO hissesinin son 1 günlük teknik değerlendirmesi, nötr (Neutral) bir sinyale işaret etmektedir. Altın oran bozuldu. Fiyat 297,75 TRY seviyesinde ve son 1 günde %0,67 oranında düşüş göstermiştir. Fibonacci pivot noktaları 298,75 TRY’ye işaret etmektedir. Momentum (10) göstergesi -0,25 seviyesindedir, yani negatif bir momentum olduğunu göstermektedir.

Fibonacci ve RSI Analizi:

Fibonacci pivot noktası 298,75 TRY’dir ve RSI 49,75 seviyesindedir. Bu, hissenin orta düzeyde alım-satım baskısı altında olduğunu göstermektedir. Destek seviyeleri 295 TRY ve 243,69 TRY olarak belirlenebilir.

Ichimoku Bulutu Analizi:

Ichimoku Bulutu’nun 9, 26 ve 52 günlük bileşenleri, hissenin 297,75 TRY seviyesinde kısmen desteklendiğini göstermektedir. Ancak, 26 günlük Temel Çizgi 295 TRY seviyesini işaret etmektedir, bu da kısa vadeli bir direnç noktası olabileceğini göstermektedir. Direnç seviyeleri 298,75 TRY ve 338,54 TRY olarak belirlenebilir.

Sonuç itibariyle, MBA Başkan Yardımcısı ve Yardımcı Başekonomisti Joel Kan, bu gelişmelerin mortgage piyasasındaki dengelerin yeniden kurulduğunu gösterdiğini vurguladı. Dengelerin kurulması endişeye mahal bir durumun olmadığını düşündürüyor.

Okan Özdemir

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!