Akşam Altın Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (20.08.2024)

Yön Belirleme Çabasında Olan Ons Altın Jackson Hole’u Bekliyor

Ekonomistler ve finansal piyasa katılımcıları, ABD’nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole kasabasında düzenlenecek olan sempozyumda uzun vadeli politika konularını ele almak üzere bir araya gelecek. FED Başkanı Powell’ın cuma günkü açılış konuşmasında, güvercin tonlu açıklamalar yapacağı beklentisiyle ons altın zirve fiyatlarında seyrediyor.

Yurt içinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ağustos ayı Para Politikası toplantısında bir hafta vadeli repo faiz oranını piyasa beklentileri doğrultusunda %50 seviyesinde sabit bıraktı. En son mart toplantısında faizleri artıran TCMB, üst üste 5 toplantıyı pas geçmiş oldu. Karar sonrası 33,84 direncini kıran dolar kurunda yaşanacak olası yukarı yönlü hareketler, gram altının fiyatını ons altına göre pozitif ayrıştırabilir.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ons altın sert bir yükseliş kaydetmişti. Bu yükselişin ardından, dün yapılan geri çekilmeyle birlikte önceki zirve seviyesi olan 2483 dolar, önemli bir destek olarak teyit edildi. Yükselişlerin devamında ise dirençleri bulmak için Fibonacci Impulse kullanacak olursak 2543 dolar direnç seviyesine ulaşmış oluyoruz.

Destek: 2.510 / 2.500 / 2.483
Direnç: 2.531 / 2.543 / 2.550

Kaynak: Ahlatcı Yatırım Sabah Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!