Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (20.08.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın ilk işlem gününe 9.867 seviyesinden pozitif başlayan BIST 100 endeksi, günün genelinde hafif dalgalı seyir izlese de, kapanışını %2,36 artışla 10.054 seviyesinden gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi %4 ve sanayi endeksi %1,66 değerlendi. Endekse dahil 83 hisse primlenirken, 17 hisse ise değer kaybetti. Toplam işlem hacmi 80,4 mlr TL olarak gerçekleşti. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa piyasaları günü alıcılı tamamladı.

ABD’de takip edilen CB öncü göstergeler endeksi piyasa beklentilerini karşılayamayarak %0,6 düşüş kaydetti. Dünün veri takvimi oldukça sakinken, bugün Avro Bölgesi’nde enflasyon izlenecek. Yurt içinde ise haftanın en önemli gündem maddesi, PPK faiz kararı toplantısı yapılacak. Piyasa beklentileri, Merkez Bankası’nın %50 politika faizinin sabit bırakılacağı yönünde oluştu.

Avrupa ve ABD piyasalarının bugüne hafif alımlarla başlaması bekleniyor. Borsa İstanbul’da 10.000 seviyesi üzerindeki kapanış önemli, endeksin bugüne alıcılı başlamasını bekliyoruz, yükselişlerde ise 10.200 ve ardından da 10.600 hedefine yönelme görebiliriz. Olası kar satışlarına karşı temkinli olunmalı ve 10.000 seviyesi destek olarak izlenmeli.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!