Kripto Para Haberleri – (19.08.2024)

BlackRock’un ETF’leri Grayscale’nin Varlıklarını Geçti – Trump’un Oyları Yeniden Yükselişe Geçti

BlackRock’un ETF’leri Grayscale’nin Varlıklarını Geçti

BlackRock’un dijital varlık ETF’leri olan IBIT ve ETHA, toplam varlık miktarında Grayscale’nin fonlarını geçerek 21.6 milyar dolara ulaştı. Grayscale’nin dört fonu toplamda 21.3 milyar dolar değerindeydi. IBIT, Grayscale’nin spot Bitcoin ETF’lerinden çok daha büyük bir liderlik sergilerken, ETHA spot Ethereum ETF’leri arasında üçüncü sırada yer alıyor. IBIT’in lansmanından bu yana yalnızca bir gün net çıkış yaşanmışken, ETHA bazı günlerde net sıfır işlem görmüş durumda. Büyük finansal kurumlardan olan Morgan Stanley ve Goldman Sachs, IBIT’e büyük yatırımlar yapmış durumda.

Trump’un Oyları Yeniden Yükselişe Geçti

Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimleri öncesinde öne çıkan iki aday olan Donald Trump ve Kamala Harris arasındaki çekişme, anketlere de yansımış durumdu. Joe Biden’in adaylıktan çekilmesi ve Kamala Harris’in adaylığını açıklamasından sonra aradaki farkın oldukça düştüğü, hatta Kamala Harris’in bazı anketlerde öne geçtiği görülmüştü. Kripto varlık tahmin platformu Polymarket üzerindeki tahminlere bakıldığında, Donald Trump’un seçim kazanma ihtimalinin %44 seviyelerine kadar düşmesinin ardından hafta sonu gerçekleştirdiği ivmelenme ile %49’a yükseldi.

Franklin Templeton, Kripto Endeks ETF’si için Başvuruda Bulundu

Franklin Templeton, Bitcoin ve Ethereum içerecek olan Franklin Crypto Index ETF için SEC’e S-1 formu sundu. EZPZ koduyla işlem görecek ETF, Coinbase’yi dijital varlık saklayıcısı olarak kullanacak ve gelecekte ek dijital varlıkları da içerebilir. Bu hamle, Hashdex’in benzer yapıdaki ETF başvurusunu takiben yapılırken, Solana ETF’lerinin onaylanma ihtimali hakkında tartışmalar sürüyor. SEC, Hashdex’in başvurusu üzerinde kararını erteledi ve gözden geçirme süresini uzattı.

AAVE’nin Güçlü Görüntüsü

AAVE son dönemde DeFi projelerinin ve altcoinlerin gösterdiği zayıf performansa karşı güçlü bir fiyat hareketi içerisinde. Geçtiğimiz haftayı yüksek piyasa değerli projeler arasında en iyi geçiren kripto paralardan biri olan AAVE’nin bu yükselişinin temel sebebi olarak, ağ üzerindeki işlem, transfer ve aktif adres sayılarındaki artışın olduğu düşünülüyor. Zincir üstü verileri incelendiğinde, borçlanma konusunda hizmetler veren protokolün haftalık borçlanma sayılarının 40.000’i aştığı ve bunun da AAVE tarihinin en yüksek miktarı olduğunu görüyoruz.

Charles Hoskinson, Cardano Cüzdan Güvenliği için 1 Milyon Dolar Ödül Sundu

Charles Hoskinson, Cardano’nun Lace Paper Cüzdanı’nın güvenliğini test etmek için 1 milyon dolarlık ödül açıkladı. Bu meydan okuma, cüzdanın korunmasını artırmak amacıyla topluluk tarafından güvenlik açıklarının tespit edilmesini teşvik ediyor. Lace Paper Cüzdan, kullanıcıların mevcut PGP anahtarlarını kullanarak tek bir şifreli QR kodu ile cüzdanlarını geri yüklemelerine olanak tanıyor ve güvenliği artırmak için bir hata bulma programı başlatıldı. Program, cüzdan başarıyla hacklenene kadar veya 2024 sonuna kadar açık kalacak.

Ethereum Fiyatı Balina Hareketleriyle Dalgalanıyor

Ethereum fiyatı son günlerde yükselmişken, büyük yatırımcıların yaptığı önemli satışlar, gelecekte fiyat baskısı olabileceğine dair endişelere yol açtı. Balinalar, yaklaşık 60 milyon dolar değerinde ETH satışı gerçekleştirdi ve büyük miktarlarda ETH’yi Binance ve Coinbase gibi borsalara transfer etti. Fiyat artışına rağmen işlem hacmi azalmışken, yatırımcı sentimenti karışık ve Ethereum ETF’sinin potansiyel onayı hakkında devam eden tartışmalar var.

Kaynak: ICRYPEX

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!