Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (19.08.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın son işlem gününe 10.041 seviyesinden pozitif başlayan BİST 100 endeksi, günün genelinde dalgalı seyir sürdürerek kapanışını %1,61 değer kaybıyla 9.822 puan seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 76 mlr TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 18 hisse değer kazandı, 80 hisse değer kaybetti. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki BIMAS, AKBNK ve SAHOL’den geldi. Bankacılık endeksinde %2,22 ve sanayi endeksinde ise %1,27 değer kaybı görüldü. Küresel piyasalar tarafında ABD piyasaları günü pozitif tamamlarken, Avrupa piyasalarında İngiltere hariç pozitif kapanışlar gözlendi.

Cuma günü yurt içinde TCMB tarafından yayımlanan piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi %42,95’ten %43,31’e yükseldi. Yurt dışında Avro Bölgesi’nde haziran ayı dış ticaret dengesi 22,3 mlr € (önceki: 13,9 mlr €) seviyesinde açıklandı. ABD’de takip edilen inşaat izinleri ve konut başlangıçları ise beklentilerin altında gerçekleşti. Bugün yurt içinde veri akışı sakin, yurt dışında ABD’de CB öncü göstergeler endeksi takip edilecek. Bu hafta yurt dışında, 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Jackson Hole toplantıları ve Fed Başkanı Powell’ın konuşması ana gündem maddesi olacak. haftanın içerideki en önemli gündemi ise yarın gerçekleştirilecek olan PPK faiz kararı toplantısı olacak. Merkez Bankası’nın politika faizini %50 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

Yurt dışı hisse senedi piyasalarının yeni haftaya yatay başlaması bekleniyor. Cuma günü içeride gördüğümüz satışların ardından endeksin bugüne tepki alımları ile 9.900 seviyelerine yönelerek başlamasını bekliyoruz. Haftanın devamında 10.000-10.600 aralığı hedef olacak. Gerilemelerde 9.700 seviyeleri destek olarak izlenirken, bu seviyenin kırılması halinde endekste 9.300 üzerine kadar bir geri çekilme beklenecektir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!