Haftalık Hisse Önerileri / Alnus Yatırım – (19-23 Ağustos 2024)

Piyasa Katılımcıları’nın Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Yüzde 43,31’e Yükseldi!

BİST-100 endeksi, geçtiğimiz haftanın son işlem gününe 58 puan civarında yükselişle başladı. Endeks, gün içerisinde dalgalı bir seyir oluştururken; kapanışa doğru gelen satışlarla birlikte, seansı yüzde 1,61 oranında düşüşle 9.821,96 puandan noktaladı. İşlem hacmi 76 Milyar TL civarında gerçekleşirken, endekse en yüksek negatif etki ise; BİM Birleşik Mağazalar, Akbank ve Sabancı Holding hisselerinden geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Cuma günü açıkladığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre; yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 42,95’ten yüzde 43,31’e çıkarken, 1 yıl sonrasına ilişkin TÜFE beklentisi ise yüzde 28,71 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: Ağustos ayında yıllık enflasyonun önemli ölçüde düşmesini ve yılın geri kalanında da düşmeye devam etmesini beklediğini belirtirken, önümüzdeki 12 ve 24 ay için enflasyon tahminlerinin 10 aydır iyileştiğini de vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; Temmuz ayında Reel Bazda Konut Fiyatları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,3 oranında gerilerken, Nominal Bazda Konut Fiyatları ise yüzde 38,7 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise, Haziran ayı Hizmet Üretim Endeksi verilerini yayımlandı. Haziran 2024’te Hizmet Üretim Endeksi’nde, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 oranında artış görüldü.

BİST-100 Endeksi’nin yeni haftanın ilk işlem gününe yatay bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurtiçi ekonomik takvimde; TÜİK’in açıklayacağı Çeyreklik(2.Çeyrek) İşgücü İstatistikleri verileri takip edilecek. Ayrıca, yarın yapılacak olan TCMB/PPK toplantısına dair beklentiler ve ekonomi kurmaylarından gelebilecek başkaca önemli açıklamaları da izleyeceğiz.

ABD Öncü Endeks verilerinin takip edileceği küresel tarafta ise; jeopolitik ve ekonomik risklere dair gelişmeler de önem arz edecek.

16 Ağustos – 23 Ağustos 2024 Haftalık Model Portföyümüz;

*Haftalık Model Portföyümüz teknik analize göre hazırlanmış olup; temel veriler dikkate alınmamıştır.

Kaynak: Alnus Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!