Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (16.08.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 9.874 seviyesinden pozitif bir başlangıç yapan BIST100 endeksi, günü %1,55 düşüşle 9.983 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 84,1 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler AKBNK, TUPRS ve YKBNK olurken, en fazla negatif etki THYAO, AGHOL ve BTCIM’den geldi. Bankacılık endeksinde %2,8 yükseliş görüldü, holding endeksi %1,7 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran sigortacılık, en çok kaybettiren ise menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü oldu. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa borsalarında pozitif kapanışlar görüldü.

Dün yurt içinde açıklanan bütçe dengesi temmuz ayında 96,8 mlr TL açık verdi. ABD’de sanayi üretimi temmuzda aylık -%0,6 seviyesinde gerçekleşerek beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi, kapasite kullanım oranı ise %77,8 olarak gerçekleşti. Ayrıca ABD’de açıklanan perakende satışlar temmuz ayında beklentilerin üzerinde %1 artış gösterdi. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin altında 227 bin olarak gerçekleşti. Bugün küresel piyasalarda, ABD’de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Michigan tüketici güven endeksi verileri açıklanırken, Avro Bölgesi’nde dış ticaret dengesi izlenecek. Yurt içinde ise, konut fiyat endeksi ve TCMB piyasa katılımcıları anketi takip edilecek.

Yurt dışı piyasalardaki yukarı harekete dün katılmayı başaran endeksin bugüne de alımlarla başlamasını bekliyoruz. Günün devamında 10.000-10.200 aralığı direnç bölgesi olarak izlenecektir. Bu aralıktan gelecek satışlar ise 10.000 üzerinde karşılanmaya çalışılacaktır. 10.000 altına yeniden geri dönülmesi halinde endekste 9.750 desteği yakından izlenmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!