Hisse Tavsiye Listesi / Şeker Yatırım – (16.08.2024)

BIST100 Günlük Yorum

Dün güne tepki alımları ile başlayan BIST100 Endeksi, kapanışa doğru tepki alımlarının güçlenmesiyle günü %1,55 kazançla gün içerisinde gördüğü en yüksek seviye olan 9.982 puandan tamamladı. Böylece endeks 9750 desteğinden gelen alımlarla kısa vadeli düşen trendin üst bandına yerleşmiş oldu. Ancak, sağlıklı teknik görünüm açısından 10.000-10.400 aralığında oluşan gap açığının hacimle birlikte kapanmasının yükselişleri daha kalıcı hale getirebileceği görüşümüzü sürdürmeye devam ediyoruz.

Endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelere baktığımızda, dün gelen alımların önceki günkü satışları karşılaması ile birlikte hem de günü en yüksek seviyeden kapanış yapmasıyla MACD indikatörü dışında toparlandığını söyleyebiliriz. Endeksin kısa vadede 9.750 seviyelerine doğru gerilemeleri alım fırsatı olarak, 10.250 seviyelerinin üzerine yükselişleri ise kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebilir. Kısa vadeli göstergeleri dipten dönme çabası içerisinde olan endeksin orta vadeli göstergeleri ise kararsız bulunmaktadır. Güne pozitif başlaması beklediğimiz Endeksin günün devamında ise dalgalı seyrini sürdürmesini bekliyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!