Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (15.08.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2438-2478 bandında hareket etti. Kısa vadeli zirvesi olan 2477’nin yukarı yönlü aşıldığı değerli madende, yükselişlerin devamı halinde 2483 dolarda bulunan tarihi zirvesi tekrar hedeflenebilir. Öte yandan destek seviyesi olarak belirttiğimiz 2450 dolar da aşağı yönlü geçildi. Bu seviyenin altına geri çekilmeler olması halinde 20 günlük AO’nın bulunduğu 2424 ve 2400 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Dün ABD’de TÜFE temmuzda aylık 0,2% artışla beklentilere paralel, yıllık bazda ise %3,0’dan %2,9’a gerileyerek sabit kalması beklentilerinin hafif altında açıklandı.

Fed’in enflasyon hedeflemesinde yakından takip ettiği çekirdek TÜFE ise temmuz ayında aylık %0,2, yıllık bazda ise %3,2 artış ile beklentilere paralel gerçekleşti. Bugün ise işsizlik başvuruları, perakende satışlar, New York imalat endeksi, Philadelphia imalat endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve Fed üyesi Harker’ın konuşması izlenecek. Kapasite kullanım oranının temmuzda %78,70’ten %78,50’ye gerilemesi, sanayi üretiminin aylık %0,20 azalması beklenmektedir. Haftalık işsizlik başvurularında ise beklenti 236bin artış olacağı yönündedir. Beklenti üzerinde bir veri seti ONS altında volatiliteyi arttırabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!