Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (15.08.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

ABD’de beklentilerin altında kalan enflasyon verileri, Asya’da beklentileri aşan büyüme ve tüketim göstergeleri küresel borsalara alım getiriyor. Borsa İstanbul’da ise ivme kaybeden büyüme verileri, zayıf bilançolar ve önceki dönemde yaşanan pozitif ayrışma nedeniyle bu dönemde baskının sürdüğünü izliyoruz. Dün dışarıdaki iyimserliğe katılamayan ve 9830’a geri çekilen BIST 100 endeksinde 9700/9730 destek bandı önemini koruyor. Bu bant altında, son dört ayın en düşük seviyeleri fiyatlanırken satışların da hızlanabilme riski sürüyor. 10000 ve 10200 ise direnç olarak izlenebilir.

Günün ajandasında içeride bütçe verileri ve TCMB’nin açıklayacağı döviz rezervleri ile yabancıların hisse ve tahvil işlemleri takip edilecek. ABD’de ise perakende satışlar, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, sanayi üretimi, kapasite kullanımı gibi önemli veriler içeren yoğun bir ajanda dikkat çekiyor. Türkiye 5 yıllık CDS primleri güne 279 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ağustos ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.811 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 10.920 ve ardından 11.000 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.700 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.600 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!