EUR/USD Paritesi Yorumları / İntegral Yatırım – (14.08.2024)

EURUSD, ABD enflasyon verisini bekliyor

EURUSD paritesi, bugün gelecek ABD enflasyon verisi öncesi alımların hızlanması ile birlikte direnç seviyesi olan 1.100 bölgesine yaklaştı. Dün gelen ABD ÜFE verisinin Fed’in eylül ayında faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentileri güçlendirmişti. Bugün gelecek ABD TÜFE verisi sonrası yön haritası daha belirgin olacak. Verilerin faiz indirimini desteklemesi, EURUSD paritesini yukarı yönde etkilemeye devam edebilir. Öte yandan Atlanta Fed başkanı faiz indirimlerini desteklemek için “biraz daha veriye” ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, son ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürebileceğinden “daha fazla emin” olduğunu ancak düşüşü desteklemeye hazır olmadan önce “biraz daha fazla veri” görmek istediğini söyledi. Finansal piyasalar genel olarak Fed’in 17-18 Eylül toplantısında faiz oranlarını düşürmesini bekliyor.

EURUSD Teknik Analiz: EURUSD paritesi, alımların hız kazanmasıyla birlikte direnç seviyesi olan 1.100 seviyesine doğru yükseliş hareketi gerçekleşti. Bu seviye çok kritik. 1.100 seviyesinin yukarı yönde kırılması ve bu seviyenin üstünde kapanışlar gelmesi durumunda alımlar hız kazanabilir. Öte yandan satış baskısı hissedilmesi durumunda 1.095 bölgesi destek seviyesi olarak izlenmeye devam edilebilir.

Destekler: 1.0950 / 1.0880 / 1.0820
Dirençler: 1.0950 / 1.0980 / 1.1000

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!