Altın Yorumları / Yapı Kredi – (14.08.2024)

Altın

Geçen hafta yaşanan piyasa hareketlerinin yatışması sonrasında piyasada gözler ABD makro verilerine çevrildi. Dün açıklanan ABD ÜFE verisinin beklenti altında kalması risk iştahını destekledi. Altın fiyatları dün yaşanan olumlu havaya eşlik etmekte zorlandığı görüldü. Bugün açıklanacak ABD TÜFE veri seti önemli olabilir. Enflasyon tarafında bir tehlike olmaması durumunda FED resesyon endişelerinin önüne geçmek için faiz indirim adımlarında hızlanabilir. Reel getirilerin düşmesi ise altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir.

Teknik olarak altın bandın üzerine kalıcılık sağlaması halinde 2.605 Usd seviyesi potada olabilir. Bu sabah 2.460 Usd seviyesindeki ons altında 2.450 ve 2.425 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.470 ve 2.490 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün TSİ 15:30’da açıklanacak ABD TÜFE verisine kadar yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!