Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (13.08.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın ilk işlem gününe 9.980 seviyesinden pozitif başlayan BİST 100 endeksi, günün genelinde dalgalı bir seyir sürdürerek kapanışını %0,80 düşüşle 9.829 puan seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 79,6 mlr TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 17 hisse değer kazandı, 83 hisse değer kaybetti. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki EREGL ve ULKER’den geldi. Sanayi endeksinde %1,72 değer kaybı görüldü. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %1,09 ile bankacılık olurken, en çok kaybettiren %3,92 ile madencilik oldu. Küresel piyasalarda ABD ve Avrupa piyasalarında karışık kapanışlar görüldü.

Dün yurt içinde veri akışı sakindi, yurt dışında ise ABD’de hazine bütçe dengesi takip edildi. Buna göre temmuz ayında ABD’de bütçe açığı, beklentilerin altında, 244 milyar dolar seviyesinde açıklandı. Bugün yurt içinde cari denge ve konut satışları verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Almanya’da Zew beklenti endeksi ve ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.

Avrupa ve ABD tarafında piyasaların güne alıcılı başlaması beklenirken, Borsa İstanbul’da ise güne hafif satıcılı başlangıç görebiliriz. Endekste gerilemelerde 9.750 seviyesi kritik olup, bu seviye altına gelinmesi ya da altındaki kapanışlarda, 9.400-9.300 aralığının test edilmesi beklenmeli. Endekste yukarı tepkilerde 10.000 üzeri kapanış görmediğimiz sürece de yukarı hareketlere satış fırsatı olarak yaklaşılmalı.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!