Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (13.08.2024)

Ons altında güçlü duruş devam ediyor

Ons altın jeopolitik gelişmelerin etkisi ile tekrar zirveye doğru yöneldi. İran’ın bu hafta içinde İsrail’e bir saldırı düzenleyebileceğine yönelik söylentilerin yarattığı korku atmosferi ons altındaki yükselişi destekledi. Ons altın Orta Doğu’daki gerilimin yükselebileceği beklentisi ile 2477 seviyesini ikinci kez test etti. ABD tarafında bugün açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri önemli olacak. Beklenti ÜFE’nin aylık %2,3, TÜFE’nin ise yıllık %3,0 oranında artış göstermesi yönünde. Beklentilerden ciddi oranda sapma yaşanması durumunda ons altın tarafında bir dalgalanma görebiliriz.

Teknik Analiz: Ons altında 2477 direnci önem kazanmış durumda. 2477 seviyesi üzerinde saatlik kapanışlar gelmesi halinde ons altında tarihi zirve seviyesi olan 2483 aşılarak yeni zirveler görülebilir. Zirve bölgelerinden gelebilecek olası kar realizasyonu ile 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2421 seviyesinden tepki alımları gelebilir.

Destekler: 2450 / 2421 / 2395
Dirençler: 2477 / 2483 / 2516

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!