Altın Yorumları / Anadolu Yatırım – (13.08.2024)

XAU/USD (Ons Altın/$)

ONS altın dün 2423-2466 bandında hareket etti. Haftanın ilk gününde yukarı yönlü hareketlerini izlediğimiz değerli maden 2450 seviyesini de yukarı yönlü aştı. Daha önce bir süre tarihi zirve olarak görünen bu seviyenin üzerinde yaklaşık bir ay önce test edilen güncel tarihi zirve 2483 ve 2500 bulunmaktadır. Bu seviyelerin de üzerinde yükselişlerin devamı 2500 dolar test edilebilir. Olası geri çekilmelerde 22 günlük AO(2417) ve 2400 kritik eşikleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Dün New York Fed tüketici enflasyon beklentisi anketine göre tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi %3,0 ile öngörülere paralel gerçekleşti. ABD’de bugün ÜFE verileri takip edilecek. Temmuz ayında ÜFE’nin aylık %0,2, yıllık ise %2,30 artış göstermesi bekleniyor. Çekirdek ÜFE’de ise beklentiler aylık %0,2, yıllık ise %2,3 seviyesindedir. Beklentilerin üzerinde bir veri seti, değerli madende volatiliteyi arttırabilir.

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!