Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (13.08.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Küresel risk iştahında kısmi toparlanma görüyoruz. Japonya’da bu sabah üretici fiyatlarında son 11 ayın en hızlı artışı açıklanmasına karşın, Parlamento’nun faiz artırım kararlarını değerlendirmek üzere 23 Ağustos’ta özel bir oturum düzenleyeceği haberi Tokyo Borsası’na %3’lere varan alımlar getiriyor. Diğer Asya borsaları dengeli, ABD ve Avrupa vadelileri ise hafif pozitif. BIST’te 10 bin altında kapanışlar ve teknik görünümde bozulma devam ediyor. Temel açıdan ise, değerlemeler halen 12 aylık ortalama BIST 100 endeks hedefi için 13.500 civarına işaret etse de, sanayi üretiminde keskin yavaşlama, işsizlik oranında belirgin artış, TCMB’nin sıkı parasal duruşu koruma kararlılığı gibi etkenler, değerlemeleri aşağı çekebilecek riskler barındırıyor.

Bu nedenlerle, BIST’te geri çekilme marjlarını sınırlı görmekle beraber, alım yönünde bir iştah artışının da yakın vadede çok olası olmadığını düşünüyoruz. Bunlara ek olarak devam eden jeopolitik riskler, ABD’de kısmen yatışsa da süren resesyon tartışmaları ve küresel carry trade pozisyonlarındaki zayıflama BIST için ek risk unsurları arasında sayılabilir. Hisse senedi piyasalarında temkinli ve defansif kalınması gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyoruz. Günün ajandasında içeride cari denge, ABD’de ÜFE verileri takip edilecek. Türkiye 5 yıllık CDS primleri güne 279 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ağustos ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10.783 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 11.890 ve ardından 11.000 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10.700 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10.580 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!