EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (13.08.2024)

Eur/Usd

Piyasalarda yaşanan türbülansın etkileri azalması gözleri makro verilere çeviriyor. ABD’de enflasyon haftası, bugün ÜFE, 14 Ağustos Çarşamba TÜFE verilerini alacağız. TÜFE’de en son açıklanan haziran ayı verileri aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3,0 artış kaydetmişti. Fiyat artış hızında yavaşlamanın görülmesi FED’in eylülde faiz indirimi patikasına itebilir. Faiz indirim sürecinin hızı ve büyüklüğü parite fiyatlamalarında öne çıkabilir. Parite 1,09 seviyesini taban yapma çalışması devam ediyor. ECB ile FED arasında yaşanan faiz ayrışmasının kapanması paritede yukarı isteğin artmasına neden olabilir.

Dolar Endeksi 103 civarındaki desteğine geldi. Bir süre bu civarda seyri görebiliriz. Haftalık kapanışın 103 altında olması düşüşün devamını getirebilir. Bu sabah 1,0935 seviyesindeki paritede 1,089 ve 1,086 seviyeleri gün içi destek; 1,095 ve 1,099 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!