Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (12.08.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 10.160 seviyesinden pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi, günü %1,9 düşüşle 9.907 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 82,6 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki AKBNK, KCHOL ve SAHOL’dan geldi. Bankacılık endeksinde %4,4 düşüş görüldü, holding endeksi %2,7 değer kaybetti. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa borsalarında pozitif kapanışlar görüldü.

Cuma günü yurt içinde açıklanan sanayi üretim endeksi haziran ayında aylık %2,1, yıllık %4,7 düşüş gösterdi. Küresel piyasalarda ise Almanya’da temmuz ayında enflasyon aylık %0,3, yıllık %2,3 seviyesinde gerçekleşti. Haftanın ilk gününde, yurt dışı piyasalarda ABD’de hazine nakit dengesi takip edilirken, yurt içinde ise işsizlik verileri açıklanacak.

Avrupa piyasalarının yeni haftaya alıcılı başlaması beklenirken, ABD piyasalarının ise yatay açılması öngörülüyor. Borsa İstanbul tarafında da yatay açılış görmeyi bekliyoruz. Yurt dışı piyasalarda devam eden dalgalanma, içeride hem banka hem de sanayi finansallarında gözlenen zayıflık ve jeopolitik risklerin fiyatlaması, BIST’i yukarı hareketlerde sınırlıyor. Yükselişlerde 10.000-10.200 aralığı aşılmadığı sürece, endekste 9.800-9.700 aralığında denge arayışı sürecektir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!