Haftalık Hisse Önerileri / Tacirler Yatırım – (12-16 Ağustos 2024)

Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

Küresel risk iştahının dengeli olduğu bir güne başlıyoruz. Asya’da karışık bir görünüm var, Japonya borsaları bugün kapalı olsa da USD/JPY paritesinin 147 civarında dengeli kalması olumlu. ABD ve Avrupa vadelileri ise ortalamada hafif pozitif görünüme işaret ediyor. Borsa İstanbul’da, banka ve holdingler üzerinde yoğunlaşan baskı Cuma günü çok etkiliydi, yeni haftaya başlarken de bu görünümü değiştirecek bir haber veya veri akışı yok.

Haftayı 10 bin altında kapatan BIST 100 endeksinde teknik görünümde bozulma sürüyor. 9700 seviyesi kritik destek konumunda kalmayı sürdürüyor. 9700 altında, 9450 ve 9300 destekleri izlenebilir. Dirençler ise 10200 ve 10500. Günün ajandası sakin, haftanın devamında ABD’de enflasyon göstergeleri, Avrupa’da ise büyüme verileri izlenecek. Veriler dışında, Rusya – Ukrayna arasında artan çatışmalar ile İran – İsrail gerilimi çerçevesinde jeopolitik gelişmeler, ABD’de resesyon kaygılarına dair haber akışı ve USD/JPY paritesi takip edilecek. Türkiye 5 yıllık CDS primlerinde geçtiğimiz hafta görülen 300 üzerindeki seviyelere göre bir miktar rahatlama oldu, ancak kalıcı bir iyimserlik göstergesi için 250 baz puan altına gevşeme gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak: Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Analiz Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!